kepsarmedegettryck.se

När man pratar om keps så menar många endast den modell som har en rund topp och en längre skärm, tex en basebollkeps eller en trucker keps. Pratar vi däremot om kepsens historia så börjar den med en klassisk gubbkeps, ni vet en sådan som är lite mjuk, mössliknande med en kort skärm. 

Gubbkepsen gjorde sitt intåg redan på 1300-talet i delar av England och Italien. Det stora genomslaget kom dock först under 1800-talet när det blev nästintill obligatoriskt för män att ha en huvudbonad. Det blev då otroligt populärt med gubbkepsen i England och sedan tog Européer, framförallt Irländare med sig denna huvudbonad över till USA. 

Senare under 1950-talet började kepsen som idag är populär att dyka upp. Det var inom basebollen i USA som kepsen blev en del av spelarnas uniform. Därefter började även kepsar säljas med lagens initialer vilket gav kepsen ett otroligt uppsving. 

När sedan kändisar började använda kepsar dök den in än mer som en modeaccessoar och idag är det många som inte kan gå ut utan sin keps. Även gubbkepsen lever kvar än i dag och fick sig även den ett återupplivande när flera kändisar sågs bära denna huvudbonad. Vill man använda kepsen som reklam lämpar sig däremot inte gubbkepsen så bra. Då denna inte har en främre panel som står upp så blir det inte lika synligt tryck på denna kepsmodell. Men med det sagt så finns det även gubbkepsar med tryck och då trycker man vanligen på sidan av kepsen istället för framtill som på andra modeller. 

gubbkeps
basebollkeps brodyr
keps med brodyr